Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

URBAN GAME

Εδώ είμαι κι εγώ!!!!
Σας έλειψα;;;;;
Ξέρω είχατε την έννοια μου...
Είπα να το ξαραχνιάσω το σπιτάκι μου με μια ανάρτηση διαφορετική από τις άλλες.
Αφορμή είναι ο ανηψιός μου Νίκος Βανδώρος που έφτιαξε ένα διαδραστικό high tech παιχνίδι.




Από τις 19 Μαίου σας περιμένουμε στην Ακτή Μουτσοπούλου και Σηραγγείου στο χώρο των νεώσοικων με διαδραστικές προβολές ψηφιακής τέχνης και μία σειρά αυτόματων μίνι παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας που συνδυάζουν ιστορία, τεχνολογία, τέχνη και παιχνίδι δημιουργώντας μία διαφορετική χωρική εμπειρία, που μπορεί να έχει κανείς σε αρχαίο μνημείο.
Είσοδος Ελεύθερη!
Σκανάρουμε τα qr codes και το παιχνίδι ξεκινάει.


Παρουσίαση του The Urban Game [Beta] στον Πειραιά

19-21/5, 26/5-28/5 και 2-4/6

Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Νεώσοικων Ζέας


Ένα διαδραστικό, high tech παιχνίδι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις 19 Μαΐου και για τρία συνεχόμενα τριήμερα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τους Νεώσοικους της Ζέας, στη συμβολή Ακτής Μουτσοπούλου και Σηραγγείου και να πάρουν μέρος σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει με ένα διαφορετικό τρόπο παιχνίδι, τέχνη, πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον, στο The Urban Game [Beta].


Οι Νεώσοικοι ήταν στην αρχαιότητα επιμήκη κτήρια που στέγαζαν τις τριήρεις του  Αθηναϊκού στόλου. Σήμερα κατάλοιπά τους σώζονται σε υπόγειους χώρους σύγχρονων κτηρίων, μίας πολυκατοικίας και ενός σχολείου στην Ακτή Μουτσοπούλου. Αυτός ο αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος που μέχρι σήμερα αποτελούσε ένα συμβολικό και ουσιαστικό «κενό» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης, αυτήν την άνοιξη μετατρέπεται για πρώτη φορά σε ζώνη γνώσης και ψυχαγωγίας.


Η νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας συνδυάζει προβολές ψηφιακής τέχνης με μια σειρά μίνι παιχνιδιών που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη, μέσω της ψηφιακής φυσικής και των παιχνιδικών κανόνων.



Στόχος της δράσης

Το The Urban Game [Beta] επιχειρεί να επανασυνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο με το ευρύτερο αστικό περιβάλλον του. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία υπό τη μορφή διαδραστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών στοχεύει να συμβάλλει στην κατανόηση από την πλευρά του επισκέπτη τόσο του ίδιου του μνημείου και της λειτουργίας του όσο και της διαχρονικής εξέλιξης του ιστορικού τοπίου. Παράλληλα, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τον αρχαιολογικό χώρο αναδεικνύοντας τη συμβολική του αξία και καθιστώντας το μνημείο ενεργό πόλο της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.
Ο αρχαιολογικός χώρος γίνεται στην πράξη τόπος συνάντησης και εκπαίδευσης, χώρος παιχνιδιού και έρευνας, χρησιμοποιεί ουσιαστικά το παρελθόν κοιτώντας προς το μέλλον.

Φορείς
Η πολιτιστική πρωτοβουλία The Urban Game [BETA] διεξάγεται στο πλαίσιο του START: Create Cultural Change, ενός προγράμματος του Ιδρύματος Robert Bosch σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και τη Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.
Συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
Συμμετέχουν επίσης το Εργαστήριο Εργαλειομηχανών του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα τμήματα Καλών Τεχνών και Γλυπτικής του Πολυτεχνείου της Βαλένθια, της Arte Contra Violencia de Genere. του ΜΕΣΑ (Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων) και του Mosaic Project.
Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Zea Harbour Project και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά, του Sustainable Energy Youth Network και του Ηλεκτρολογικού Γραφείου Παναγιώτης Καραμάνος.
Εξοπλισμό για την εκδήλωση θα χορηγήσουν το τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», το Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά, το ΓΣ Νέου Φαλήρου και το ΓΕΛ Καμινίων.
Το The Urban Game [BETA] εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016 με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» και στις Ημέρες Θάλασσας 2016 του δήμου Πειραιά
Email: urbangame@outlook.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 6409268
#theurbangame, #theurbangamebeta

*Το The Urban Game [BETA] θα διεξαχθεί τα τριήμερα 19, 20 και 21, 26, 27 και 28 Μαΐου και 2, 3 και 4 Ιουνίου..
Στο χώρο υπάρχει φωτοβολταϊκό που έχει γίνει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εργαλειομηχανών του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, για να φορτίζονται τα κινητά και τα tablet.
Σε αυτό συνέβαλαν η Φωτεινή Βανδώρου και σημαντική ήταν η βοήθεια του Κωνσταντίνου Σκυβαλάκη, της Ευγενίας Στυλιανοπούλου και του Βαγγέλη Καραταράκη.
Η Φωτεινή Βανδώρου επί τω έργω....

Όσοι κάνετε τη βόλτα σας στο,Πασαλιμάνι περάστε κι από την οδό Σηραγγείου...