Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

...Πετραδάκι, πετραδάκι....

 ...έφτιαξα αυτό το ψηφιδωτό.
Είναι μια αχιβάδα σε μπεζ-καφέ χρώμα.
Είναι το πρώτο μου ψηφιδωτό και παρακαλώ για την επιείκειά σας.
 Θέλει πολλή υπομονή και μου πήρε αρκετό χρόνο για να το φτιάξω, αλλά μου αρέσει συνεχώς να δοκιμάζω καινούργια πράγματα.
Τις ψηφίδες τις έκοψα από ράβδους γρανίτη...
Μου άρεσε σαν θέμα το κοχύλι και τα χρώματά του.
 Η τεχνική αυτή μου άρεσε πολύ και ξεκίνησα και δεύτερο σχέδιο που δεν πρόλαβα ακόμη να το τελειώσω.
Είναι ένας ήλιος σε γήινα χρώματα και θα γίνει ρολόι όταν τελειώσει.

Αυτά είναι τα δύο ψηφιδωτά μου (το ένα ημιτελές) και σταματήστε να τα συγκρίνετε με τα ψηφιδωτά της Αμφίπολης!!! χαχαχα
Κάποια στιγμή θα γίνει λίγο καλύτερη (ελπίζω) και η δική μου τεχνική.
Καλό βράδυ!!!
Φιλάκια!!!

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Φωτογράφισέ το επιτέλους...

Θυμήθηκα τη διαφήμιση που λέει
"Γυναίκα τα γεμιστά είναι για μένα;"
Και του απαντάει:
"ΟΧΙΙΙ είναι για το blog".
Κάπως έτσι κι εγώ είχα φτιάξει αυτό το σοκολατένιο κέικ, αλλά είχα κάποιες δουλειές και δεν το φωτογράφισα.
Μπαίνει ο γιος μου μέσα έτοιμος να το κόψει.
Στο τσακ τον πρόλαβα.
"Άστο του λέω, είναι για να το φωτογραφήσω πρώτα".
Μετά από λίγο ο άλλος μου γιος:
"Μαμά να κόψω ένα κομμάτι;"
Αφού το γλίτωσα από τα δόντια του, έρχεται η αδερφή μου.
"Πω, πω έφτιαξες το κέικ που μου αρέσει. Βάλε ένα μεγάλο κομμάτι".
Της είπα κι εκείνης να περιμένει λίγο, οπότε έρχονται και οι τρεις και μου λένε:
"Θέλουμε να το φάμε, δεν θέλουμε να το κοιτάμε.
Φωτογράφισέ το επιτέλους!!!
Βρε κακό που πάθαμε με αυτό το blog!!!".
Είπα να τους κάνω το χατήρι γιατί δεν κρατιόντουσταν.
Οπότε το φωτογράφησα και αμέσως μετά εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.
Τώρα δεν υπάρχει ούτε ψίχουλο, αλλά επειδή σήμερα είναι του Αγίου Δημητρίου είπα να βάλω ένα γλυκάκι.
Δεν έχω κάποιο Δημήτρη ή Δήμητρα αλλά θέλω να ευχηθώ σε όσους γιορτάζουν ή έχουν αγαπημένα πρόσωπα "Χρόνια πολλά, να χαίρονται τη γιορτή τους, να έχουν υγεία και πολλά χαμόγελα".
 Όσο για το σοκολατένιο κέικ είναι πολύ απλό αλλά τα παιδιά ξετρελαίνονται.
Εντάξει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.
Σας δίνω τη συνταγή αν θέλετε να το φτιάξετε.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ
Υλικά
1 φλ. κακάο
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γλάσο
100 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Βάζουμε σε μπωλ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ.
Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά συνεχίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με το γλάσο που το φτιάχνουμε με τη κουβερτούρα που έχουμε ρίξει στη ζεστή κρέμα γάλακτος,

Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!!!
Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και στις Δημητρούλες!!

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Noodles... χωρίς chopsticks

Μου άρεσαν πολύ οι τσάντες οι πλεκτές με το νήμα noodles κι αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ μία.

...και για χερούλι πήρα μια ζώνη που είχε μεγάλες τρύπες για να περνάει φουλάρι και να δένει...
...έβγαλα το φουλάρι....
...και έραψα ένα κουμπί στην κάθε πλευρά για να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει η ζώνη....
...και θα την χρησιμοποιώ είτε σαν χερούλι στην τσάντα είτε σαν ζώνη...

Πώς σας φαίνεται η ιδέα μου;
Καλό βράδυ!!!
Φιλάκια!!!

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Επί του πιεστηρίου...

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που πέφτουν τα φύλλα και έχουν πολύ ωραία χρυσοκόκκινα χρώματα καθώς και διάφορες αποχρώσεις του καφέ.
Μαζεύω φύλλα που μου αρέσουν τα χρώματα και τα βάζω στο "πιεστήριο" που μου είχε φτιάξει ο πατέρας μου εδώ και πολλά χρόνια.
Είναι δύο τετράγωνα ξύλινα κομμάτια και ενδιάμεσα βάζω δύο στυπόχαρτα και ανάμεσα τα φύλλα ή τα λουλούδια.
Μετά βάζω βίδες και τα σφίγγω με τα παξιμάδια και τα αφήνω να πατικωθούν και να μείνουν τα χρώματά τους.
Αν δεν έχετε ξύλα μπορείτε να τα αποξηράνετε ανάμεσα σε βιβλία.
Τα χρησιμοποιούμε σε διάφορες κατασκευές.



Κόλλησα τα λουλούδια σε χαρτόνι και έφτιαξα αυτές τις δύο συνθέσεις.



Αυτά τα δύο κάδρα θα στολίσουν το σαλόνι μου.
Καλό σ/κ!!

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Φασούλι, το φασούλι....

...γεμίζει το σακούλι.
Με αυτή την παροιμία αρχίζαμε την έκθεση για την αποταμίευση.
Τώρα όμως που η αποταμίευση είναι άγνωστη λέξη, ας πούμε φασόλι το φασόλι, γεμίζει ο δίσκος.
Βέβαια αυτός ο ξύλινος δίσκος δεν έχει μόνο φασόλια πολλών ειδών, αλλά και φακή και ρύζι, μπιζέλια, καλαμπόκι και κόκκους καφέ.
Μόλις τελείωσε το ψηφιδωτό με τα όσπρια περάστηκε με υγρό γυαλί...





Έγινε από την αδελφή μου Μαργαρίτα με πολλή αγάπη και θα πάρει κι αυτός τον δρόμο για την Κοζάνη για το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Κοζάνης που διοργανώνει η Δράση Ελληνίδων Blogger με την Αννιώ.
Η διεύθυνση είναι
ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 48
ΚΟΖΑΝΗ Τ.Κ. 50100
Με την ένδειξη (για το μπαζάρ)
Όσες θέλετε προλαβαίνετε να στείλετε τα έργα σας από ξύλο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Καρβέλι γεμιστό

Βρήκα στο internet κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.
Είναι μια συνταγή που την τροποποίησα λίγο σύμφωνα με τα δικά μου γούστα.

Υλικά
350 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 κ.σ. βούτυρο
1 καρβέλι ψωμί
τυριά που λιώνουν
αλλαντικά
πιπεριές
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο και μαγειρεύετε 4-5 λεπτά τα μανιτάρια.

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και  προσέχουμε να μην κοπεί η βάση.
Βάζουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τις πιπεριές, τα μανιτάρια (και ό,τι άλλο θέλουμε) ανάμεσα  στις εγκοπές.
Περιχύνουμε το ψωμί με το βούτυρο.
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20  λεπτά  στους 180 βαθμούς.
Την συνταγή την πήρα από www.521news.com.

Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει.
Καλή σας όρεξη.

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τρέμε Μοιραράκη....

..."Εδώ βλέπετε αυτό το καταπληκτικό κεραμιδοκαφεμπορντοροδοκίτρινο χαλί..." (το παρουσιάζω εγώ γιατί έχω δώσει άδεια στον Αλή) χαχαχα...
Είναι χειροποίητο και έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια όχι στο Πακιστάν, όχι στο Ιράν αλλά στην Ελλάδα από τα χεράκια μου.
Είναι μάλλινο, έχει πολλούς κόμπους και είναι μετρητό.


...Αυτή είναι η πίσω πλευρά του...
Αυτή είναι η τεχνική που φτιάχνεται το χαλί και σας το δείχνω τυπωμένο για να γίνει περισσότερο κατανοητό.
Αυτά είναι τα εργαλεία για το χαλί, το ειδικό βελονάκι καθώς και...
...αυτό το ξύλινο εργαλείο με το αυλάκι στη μέση για να τυλίγεται το μαλλί και με το ψαλίδι κόβεται σε ισομεγέθη κομμάτια. Βέβαια τώρα υπάρχουν και έτοιμα κομμένα μαλλιά οπότε δεν θα χρειαστείτε αυτό το εργαλείο.
Το δικό μου σχέδιο είναι μετρητό αλλά τώρα υπάρχουν και έτοιμοι καμβάδες τυπωμένοι για περισσότερη ευκολία.


Το έβγαλα για να το αερίσω και με την ευκαιρία σας το δείχνω.
Να περάσετε όμορφα την Κυριακή σας!!!