Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΦΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μια σημαντική είδηση που εντέχνως αποσιωπείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το έμαθα από την ανιψιά μου που σπουδάζει στην Κρήτη και μου είπε ότι γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις και παντού έχει αφίσες.
 Ένα αμερικάνικο πλοίο το "Cape Ray" μεταφέρει τα χημικά όπλα της Συρίας για να καταστραφούν στη Μεσόγειο κοντά στη Κρήτη.

Υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις, γιατί θα κάνουν μόνο την υδρόλυση και τα τοξικά υπολείματα θα μεταφερθούν σε εργοστάσιο στην Αγγλία, όμως οι επιστήμονες λένε ότι αυτό καλύτερα να μην γίνει.
 Αντιδράστε, υπογράψτε, διαδώστε για να αποτρέψουμε αυτή την τοξική βόμβα που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία της χώρας μας αλλά και ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Κοινοποιήστε και υπογράψτε στο http://bit.ly/1aeb1AE για να μαζευτούν υπογραφές για να σταλούν στον πρωθυπουργό.



2η η Ελλάδα παγκόσμια σε γαλάζιες σημαίες

Φέτος η διεθνής επιτροπή βράβευσε 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Η Ελλάδα βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο για τις καλύτερες θάλασσες με γαλάζια σημαία, με πρώτη την Ισπανία, τρίτη η Τουρκία, τέταρτη η Γαλλία και πέμπτη η Πορτογαλία.






Αυτές τις πανέμορφες παραλίες θέλουν να τις καταστρέψουν.

16 σχόλια:

  1. Αυτή η δεύτερη ευχάριστη είδηση (για τις παραλίες) θα γίνει παρελθόν αν αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα η πρώτη τραγική είδηση. Όμως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη, ο Έλληνας κοιμάται βαθιά, έναν ύπνο που μοιάζει με αυτοκτονία... Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσ... ησυχία!! Μην κάνουμε φασαρία και ξυπνήσει κανείς...
      Φιλιά
      Νεφέλη

      Διαγραφή
  2. Τα είπε όλα η Joan, Νεφέλη μου! Την άκουσα την είδηση και έφριξα! Πώς είναι δυνατόν να το δέχθηκε αυτό η χώρα μας? Σε τίποτα πιά δεν μπορεί να πεί όχι? Όσο για τις υπογραφές, αναρωτιέμαι πόσες θα μαζευτούν?!
    Πολλά φιλιά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν προσπαθήσουμε όλοι θα μαζευτούν οι υπογραφές!! Όσο περισσότεροι ίσως μπορέσουμε να το αποτρέψουμε.
      Φιλιά
      Νεφέλη

      Διαγραφή
  3. ετσι! να μη τους περασει! θελουν να λερωσουν τη Κρητη μας! τα καθικια!

    οργιστηκα παλι! :)

    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι πραγματικά σοβαρό και καλά κάνεις που το θίγεις.Αν σκεφτεί κανείς πόσες χώρες αρνήθηκαν να τα καταστρέψουν στο έδαφός τους(π.χ,Αλβανία που τους δίναν και κάτι δις αλλά είπαν όχι) είναι το λιγότερο ανεύθυνο γιατί δέχθηκαν οι κυβερνώντες να γίνει αυτό κοντά στην Κρήτη.Ίσως αν όλοι οι μπλόγκερς το αναρτούσαμε κάποια συγκεκριμένη μέρα (κατόπιν συνεννόηση μεταξύ μας) βοηθούσαμε και εμείς λίγο να αποτραπεί αυτό το έγκλημα που σχεδιάζουν να κάνουν τόσο επιπόλαια.Συγνώμη για το μακροσκελή σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Η Λεβινα μου είπε να περάσω από εδώ. Πολύ όμορφη η σκέψη σου. Ας συντάξουμε ένα κείμενο από κοινού. Ως Κρητικια ανησυχώ πολύ για το μέλλον του τόπου μου, αδυνατώ να πιστέψω οτι ο κόσμος κοιμάται.. Αγωνιστικά χαιρετίσματα από Μελβουρνη

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ να κάνουμε μια ανάρτηση κάποια συγκεκριμένη μέρα που θα ορίσουμε.Ίσως κάτι καταφέρουμε όλοι μαζί.
      Φιλιά
      Νεφέλη

      Διαγραφή
  5. Δε ντρέπονται καθόλου!Πραγματικά πιστεύω ότι δε μας κυβερνάει ούτε ένας Έλληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίκιο έχεις!!
    Όπως είπαμε και παραπάνω αν κάνουμε μια ανάρτηση μια συγκεκριμένη μέρα ίσως κάτι καταφέρουμε!!!
    Φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Στέλλα! Εύγε και για τη δική σου τη συμβολή!
    Να'σαι καλά χαρά μου!!!
    Φιλιά! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο περισσότεροι μπορούμε να κοινοποιήσουμε την καταστροφή που πρόκειται να γίνει στη Κρήτη. Αν υπάρξει μεγάλη αντίδραση ίσως το καταφέρουμε.
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την ιδιοκατοίκηση των παραλίων μας που πάνε να κάνουνε στη λούφα το ξέρω και είδη το έχω κατά ψηφίσει για τη Κρήτη δεν ήξερα τίποτα.Έλεος τα χημικά σκουπίδια τους σε μας? Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Στέλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την ταφή των χημικών στην Κρήτη έχω υπογράψει αλλά για τις παραλίες δεν ξέρω πού ψηφίζουν. Αν θέλεις ενημέρωσέ με.
    Φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή